2


Реч је о антивирусу 360 Total Security који је прва опција за антивирусну заштиту у Универзитетској библиотеци у Крагујевцу. Заборавите на остале бесплатне антивирусе (Аваст, АВГ, Панда, Комодо...) јер су на тестирању сви они имали одређене пропусте а један од њих (Панда) је чак и рушио системе на неким рачунарима. 360 Total Security је унапређена опција старије верзије 360 Internet Security, и потпуно је бесплатна. Киху компанија која је творац и власник ове антивирусне опције је прва опција заштите на кинеском тржишту, а постала је позната кроз заштиту андроид телефона. Поред антивируса у опцијама корисним за ваше рачунаре, налази се читав сет алата, од којих су убрзавање Старт-ап-а, чишћење диска, опција заштите претраживача, опција сурфовања у Сандбокс-у, који вас штити од нежељених последица приликом претраживања, опција инсталирања сопственог заштитног зида, као и опција Печ-ап-а која вам омогућује да инсталирате једним кликом све оно што сте пропустили приликом опције Windows Update, или ако вам он није укључен у аутоматском моду. Поред свега тога 360 Total Security има и сопствену заштиту и скенирање Усб-ова, па чак и њихову поправку, уколико је неки заражен вирусима или малверима. Заштита је базирана на Битдифендер и Авириној технологији, од којих је узела оно најбоље, а 360 поседује и сопствени Киху Клауд, проверу Ауто-аплоуда, поседује антифишинг заштите за претраживаче (Гугл Кром, Мозила), заштиту од неовлашћеног приступа веб-камери, као и заштиту онлајн плаћања.


Антивирус 360 је потпуно бесплатан за кућну употребу, као и за употребу у фирмама. Интерфејс је врло модеран, и буквално све се ради у једном клику, ако сте нпр. чекирали опцију Фул-чек, аутоматски ће вам очистити рачунар од вируса и малвера, али и све остале непотребне датотеке, које вам само сметају, нпр. у Темп фолдеру, затим ће вам убрзати рачунар и проверити Wi-Fi конекцију. Уколико желите само одређено скенирање, онда изаберете то као појединачно, и посебно је похвално то што се све решава у року до 5 минута. Најбитније у свему томе је што овај Антивирус не узима много од ваше Рам-меморије (у нормалном моду никад не прелази 50-100мб, а кад се ради Фул-Чек не прелази 500мб), за разлику од осталих антивируса, а могућа је и опција тзв. Silent или Тихог мода. 360-антивирусна заштита је најбоље да буде једино антивирусно решење на вашем рачунару, да пре инсталације деинсталирате неки антивирус који сте досад имали, а добро се допуњава са Мalwarebytes-om и АDWCleaner-ом, који исто долазе бесплатно. 360 Total Security се савршено интегрише са Windows 10 оперативним системом, за који има и посебну апликацију. Такође ради и на нижим верзијама Windows-a. 


Постави коментар Blogger

  1. Have used AVG protection for a couple of years, and I recommend this solution to everybody.

    ОдговориИзбриши
  2. Hello. Thank you for the wonderful publication. With great pleasure I read. Also I want to say that I use the program NANO Antivirus Sky Scan. In my opinion, one of the best programs for computer security. By the way, I downloaded here https://anderbot.com/en/windows/apps/?id=9wzdncrdcc0b

    ОдговориИзбриши

 
Top